Liečbe a prevencii Mandlí Stones alebo Tonsilloliths spôsobiť zápach z úst

Tonsil Stones cause of Halitosis
Tonsil Stones cause of Halitosis

Čo spôsobuje mandlí kamene


Mandlí kamene alebo Tonsilloliths pochádzajú z hromadenia síry vytvárajúce baktérií a nečistôt, ktoré uviaznu v mandliach. Táto nečistota, ktorá by sa mohla skladať z hlienu z nosových kvapiek po v zadnej časti krku, a akumuluje sa v kryptách mandlí, trochu trsy alebo vrecká, ktoré sa zobrazujú na vonkajšom mandlí. Mandle sú vytvorené z tkanivovej hmoty, ktorá obsahuje lymfocyty, bunky tela vo vašom systéme, ktoré ochraňujú a bránia bakteriálne infekcie. Je podozrenie, že mandle hrajú úlohu v prirodzenej imunity, pretože sú navrhnuté tak, aby podobné sietí, zachytenie baktérií a vírusov prichádzajúcich znečisťujúcich látok, ktoré sa pohybujú po celom krku.


Kam mandle kamene pochádzajú?


Akonáhle je táto špina splýva s prchavých zlúčenín síry, ktoré sa vytvorili prostredníctvom anaeróbnych baktérií pod povrchom jazyka, spolu s mandlí kameňmi, sa tiež vyrábajú chronickou zápach z úst spolu s ďalšie trvalé zápach z úst a tiež chuťové podmienok. V prípade, že nemáte žiadne mandle potom nebudete mať mandlí kamene, na rozdiel od u jedincov s anamnézou bolestivých krku. Avšak to neznamená, že musíte ponáhľať a získať mandle extrahovať. Keď sme zostarnúť, tonsilectomies stále viac a viac vážne, ale na druhú stranu, aj keď nemáte mandle vyrúbaný, budete pravdepodobne ešte zápach z úst. Ide o to, sírne baktérie množiace sa pod vytvárajúce povrchu jazyka, ktorý je zhodou okolností tiež dôležité pre rozvoj týchto mandlí kamene, sú väčšinou typicky kandidáti spôsobiť zápach z úst. Našťastie, odstránenie mandlí kamene, nie je príliš náročné.
Mandlí kamene príznaky:

  • Bolestivé krku.
  • Biela trosky.
  • Problém s konzumáciou potravín.
  • Ušné neha.
  • Mandle zápal.


V prípade, že mandle kameň a zápal mandlí ukázať dohromady, mohlo by to byť ťažké posúdiť, či ťažkosti v krku je dôsledkom vášho bakteriálne infekcie alebo možno mandle kameňa. Výskyt mandle kameňa na jeho vlastné, aj keď by mohlo spôsobiť niekoho nepríjemné pocity alebo podráždenie v mieste, v ktorom je umiestnený. Veľa mandlí kamene sú viditeľné v zadnej časti krku ako zdurenie tvrdého bieleho farebného materiálu. Nie je to zakaždým, keď situácia. Často môžu byť skryté v záhyboch mandlí. V týchto situáciách môže byť iba zistiteľné pomocou CT vyšetrenia alebo snáď magnetická rezonancia. Na základe polohy alebo rozmerov mandle kameňa, mohlo by to byť ťažké alebo nepríjemné konzumovať potraviny alebo tekutiny. Mandlí kamene by mohli vytvoriť na ľubovoľnom mieste v mandle. V dôsledku vzájomných nervových dráh, môžu spôsobiť nepríjemné pocity pacienta do ucha, a to napriek skutočnosti, že kameň sám o sebe nie je dosahuje ucho.
Môže mandlí kamene byť zabránené?

Je možné, aby sa zabránilo mandlí kamene z rozvojových niekoľkými spôsobmi. Nasledovné prvky sú veľmi dôležité ako v prevencii, tak v starostlivosti o všestranný dutiny ústnej a krku:

  • Preveďte dobrej ústnej hygieny.
  • Konzumujte veľa pitnej vody.
  • Drž sa ďalej od sladených nápojov.
  • Poraďte sa so svojím zubným lekárom pravidelne.


Dobrá ústna hygiena podľa liek pozemku je východiskovým bodom v prevencii z dôvodu, že nežiaduce jedla častice, ktoré nie sú odstránené pravidelne viesť k rozvoju tonsilloliths. V prípade, že ste pravidelne umývať ústnu dutinu a krk s pitnou vodou počas dňa, budete umývať sa ustanovujú jedla nečistoty a častice, ktoré by mohli tvoriť mandlí kamene. Ak budete konzumovať nealkoholické nápoje, sladký tekutiny uskutočniť vklad na mandliach, ktoré často prinášajú dobré základy pre mandlí kamene. Pravidelné odborné čistenie je nevyhnutné, váš zubný lekár bude dodatočne sa pozrieť na vašej ústnej dutine a hrdle a bude s najväčšou pravdepodobnosťou zistíte spustenie tonsilloliths.
Mandle kamene liečba:
  • Nie všetky ošetrenia.
  • Vo svojom vlastnom dome odstránenie.
  • Kloktať slanou vodou.
  • Lieky.
  • Chirurgické odstránenie.


Veľa mandlí kamene, najmä druhy, ktoré nemajú príznaky, nevyžadujú žiadnu zvláštnu starostlivosť. Mnoho ľudí sa rozhodne uvoľniť mandlí kamene doma pomocou tipov alebo snáď tampónov. Kloktanie s vyhrievaným, slanej pitnej vode môže pomôcť zmierniť bolesť pri angínach, ktorý často prichádza s mandlí kameňmi. Mnoho rôznych antibiotiká sú často používané na riešenie mandlí kamene. Aj keď môžu byť pre mnohých pacientov, nemôžu vyliečiť základný problém, ktorý spôsobuje tonsilloliths. Okrem toho, môže antibiotiká mať nežiaduce účinky. V prípade, že mandle kamene sú veľmi masívne a symptomatickou, môže byť potrebné, aby lekár odniesť je. V niektorých situáciách, chirurg je schopný vykonávať túto pomerne jednoduchú operáciu pomocou miestneho znecitlivenia agent. Odniesť mandlí kamene pomocou prírodnej vatový tampón a vyhrievaný pitnej vody. Tento spôsob je vhodný pre väčšie mandlí kamene, ktoré nie sú ťažké zaznamenať a riadiť. V prípade, že vaša dávivý reflex, nebude vám na odvoz mandlí kamene s tampónom, ústna zavlažovanie výrobky sú alternatívou skvelé zariadenie pre extrakciu. Využite vyhrievaného pitnej vody odstrániť preč mandlí kamene.